Min første modulbane – Del 1

Min første modulbane har været nogen tid undervejs.

Jeg er rigtig dårlig til snedkeri og jeg har haft et underskud af tid, så jeg er gået i stå i flere omgange.

I en et-værelseslejlighed er der ikke så meget plads til modelbane, så jeg har nogle forudsætninger som skal opfyldes.

  1. Banen kan ikke være så høj, da den skal kunne føres på hylder med passage op over dørkarmene
  2. Den skal være i moduler, så den kan tages ned på et bord eller lign
  3. Den skal af den grund også bygges af lette moduler

Med de forudsætninger kan den ikke bygges med FREMO-standarder, så jeg må lave min egen standard.

som sagt er jeg dårlig til snedkeri, så de forsøg jeg har lavet har været ganske mislykket, og jeg har være på nippet til helt at opgive, lige indtil jeg i N-BAHN MAGAZIN nr 1/2014 læste en artikel om “Boesner-Kästen”, hvor jeg pludselig så lyset… De ville jo være perfekte til mine moduler!

Casani Træmaleplader

De kan købes hos Boesner Kunstnermaterialer og jeg fandt ud af at mine skulle være dem der er 3 cm høje + nogle der var 60×60 cm, nogle der var 40×80 og en enkelt på 40×40. Disse bliver så samlet med maskinskruer og vingemøtrikker

Her er mit indkøb (beklager billedkvaliteten – der var en hardwarefejl på mobilkameraet) – der er for helt præcist 1383,01 kr.

Mit indkøb af træplader

Og her er min plan:

Modulplan version 2a

Resultatet ser foreløbig således ud (Klik på billederne for at se fuld størrelse):

IMAG1647 IMAG1644 IMAG1645 IMAG1646

Dette er så langt jeg er nået til nu…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *